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アイテム
食環境整備に関する教育の取り組み
https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/2000139
https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/200013948b9d6fe-5435-4d3d-828a-e5154c840fd5
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2024-12-01 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 食環境整備に関する教育の取り組み | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | An approach to education for a healthy food environment | |||||||||
言語 | en | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 食環境 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | 食行動 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | ナッジ | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
主題 | 栄養士養成課程 | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者 |
長屋 郁子
× 長屋 郁子
× 酒井 千恵
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著者(英) | ||||||||||
姓名 | NAGAYA Ikuko | |||||||||
言語 | en | |||||||||
姓名 | SAKAI Chie | |||||||||
言語 | en | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | We provided education on a healthy food environment with the cooperation of a student cafeteria, which is a food environment familiar to students, and studied ways of teaching that would encourage students in a dietitian training course to take greater interest in a healthy food environment. The results showed that our systematic approach to dietary guidance classes was able to enhance students’ interest in a healthy food environment, leading to an active learning attitude. Modifying and improving how nudges are used based on the “CAN framework” from the viewpoint of students who are also cafeteria users should have good effects on both the learning of future dietitians and the student cafeteria, which is a food environment itself. However, since one-time behavior change is not enough to promote the practice of healthy eating habits, which requires continuity, we consider that it is useful to maintain a healthy food environment by constantly implementing nudges at the student cafeteria on a daily basis. | |||||||||
言語 | en | |||||||||
bibliographic_information |
ja : 岐阜市立女子短期大学研究紀要 巻 74, p. 25-29, ページ数 5, 発行日 2024-12 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 岐阜市立女子短期大学 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
item_10002_source_id_9 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 0916-3174 | |||||||||
item_10002_source_id_11 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN10208264 |