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  1. 岐阜市立女子短期大学研究紀要
  2. 第69輯

正月料理の準備と喫食状況について

https://doi.org/10.24516/00000158
https://doi.org/10.24516/00000158
6e2dc626-bcac-4663-819f-d524460f8f89
名前 / ファイル ライセンス アクション
Survey_Hori.pdf Survey_Hori (1.1 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-06-30
タイトル
タイトル 正月料理の準備と喫食状況について
タイトル
タイトル Survey on the preparation of New Year's dishes and their consumption rate
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 行事食
キーワード
主題Scheme Other
主題 正月料理
キーワード
主題Scheme Other
主題 雑煮
キーワード
主題Scheme Other
主題 祝い肴(黒豆・数の子・田作り)
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24516/00000158
ID登録タイプ JaLC
著者 堀, 光代

× 堀, 光代

堀, 光代

ja-Kana ホリ, ミツヨ

Search repository
Mitsuyo, Hori

× Mitsuyo, Hori

en Mitsuyo, Hori

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We conducted a questionnaire survey on the preparation and eating of zoni, a soup containing rice cakes, and iwaizakana sanshu, which are three kinds of celebratory dishes (sweet black beans, salted herring roe, and teriyaki small dried sardines). Survey respondents were students at our college .The results showed that 82% of the students did not prepare or help to prepare New Year’s dishes, indicating that they are usually not involved in preparation of New Year’s dishes. Zoni was eaten at the highest rate on New Year’s Day (82%), and this percentage dropped as the days passed. Because most of the respondents were from the Tokai region, 86% of zoni was clear soup with square-shaped rice cakes. The percentage of respondents who ate iwaizakana was 61% for sweet black beans, 54% for salted herring roe, and 56% for teriyaki small dried sardines. Some of these dishes were prepared at home and some were commercially cooked and sold dishes, and the rates of the home and commercially prepared dishes were about the same.
書誌情報 岐阜市立女子短期大学研究紀要
en : Bulletin of Gifu City Women's College

巻 69, p. 5-11, 発行日 2019
出版者
出版者 岐阜市立女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0916-3174
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10208264
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40022227828
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Ver.1 2023-05-15 08:18:59.407980
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