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  1. 岐阜市立女子短期大学研究紀要
  2. 第65輯

加工食品の素材に関する研究 : 蒲鉾形成に及ぼす加工条件の検討

https://doi.org/10.24516/00000041
https://doi.org/10.24516/00000041
77ccb653-4088-450a-bb9d-5dcf0ad04f12
名前 / ファイル ライセンス アクション
Kakou_Doke.pdf Kakou_Doke (515.8 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-10-31
タイトル
タイトル 加工食品の素材に関する研究 : 蒲鉾形成に及ぼす加工条件の検討
タイトル
タイトル Studies on the Materials of Processed Foods : Examination of the processing condition on the formation of the kamaboko
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 かまぼこ
キーワード
主題Scheme Other
主題 テクスチャー
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24516/00000041
ID登録タイプ JaLC
著者 道家, 晶子

× 道家, 晶子

道家, 晶子

ja-Kana ドウケ, ショウコ

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渡辺, 優子

× 渡辺, 優子

渡辺, 優子

ja-Kana ワタナベ, ユウコ

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DOKE, Shoko

× DOKE, Shoko

en DOKE, Shoko

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WATANABE, Yuko

× WATANABE, Yuko

en WATANABE, Yuko

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The kamaboko is known as the semi-circular seafood-paste of representative fisheries processed foods. We examined a property control for processing condition to give it as well as cosmetic surgery of the kamaboko. When we added salt to fish meat protein and ground it, actomyosin was eluted and became into a paste form. The steamed fish paste by a steamer was formed "ASHI" with the elasticity and tasty. The appearance of the kamaboko which handcrafted was not regulated well like the marketing products. Therefore we checked the influence of the starch which gave it to the surface formation of the kamaboko, influence of the heating power and the packing difference. The results of the experiment were showed that the elasticity of the kamaboko was increased with the starch, but did not have an influence on the epidermis. In addition, the elasticity was appeared than the one that heated over a low heat, and the epidermis was finished neatly. Furthermore, the kamaboko was elastic and the maximum height when it was wraped tightly.
書誌情報 岐阜市立女子短期大学研究紀要
en : Bulletin of Gifu City Women's College

巻 65, p. 25-31, 発行日 2015
出版者
出版者 岐阜市立女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0916-3174
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10208264
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 40020819175
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Ver.1 2023-05-15 08:20:28.677921
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