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  1. 岐阜市立女子短期大学研究紀要
  2. 第56輯

固体食品におけるテクスチャーの好みに関する調査(第2報)クッキー

https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/324
https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/324
94c70e3d-a0d7-4617-98f2-74412c848725
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-08-31
タイトル
タイトル 固体食品におけるテクスチャーの好みに関する調査(第2報)クッキー
タイトル
タイトル Research for a favored texture of solid foods
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 テクスチャー
キーワード
主題Scheme Other
主題 固体食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 官能検査
キーワード
主題Scheme Other
主題 クッキー
キーワード
主題Scheme Other
主題 かたさ
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 堀, 光代

× 堀, 光代

堀, 光代

ja-Kana ホリ, ミツヨ

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平島, 円

× 平島, 円

平島, 円

ja-Kana ヒラシマ, マドカ

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石見, 百江

× 石見, 百江

石見, 百江

ja-Kana イワミ, モモエ

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Hori, Mitsuyo

× Hori, Mitsuyo

en Hori, Mitsuyo

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Hirashima, Madoka

× Hirashima, Madoka

en Hirashima, Madoka

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Nakajima, Junichi

× Nakajima, Junichi

en Nakajima, Junichi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A favored texture and the hardness for cookies were investigated by mean of a sensory testing and a fracture measurement, respectively. Two types of cookies were prepared. Softer cookies were prepared by using egg yolk instead of whole egg and by not using baking soda, compared to the standard ingredients. Almost all panels, which conducted a sensory testing, preferred the standard type cookies, compared with soft type cookies. It is found that it was important for the texture of cookies to have a moderate hardness, that is, they are not too soft.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 A favored texture and the hardness for cookies were investigated by mean of a sensory testing and a fracture measurement, respectively. Two types of cookies were prepared. Softer cookies were prepared by using egg yolk instead of whole egg and by not using baking soda, compared to the standard ingredients. Almost all panels, which conducted a sensory testing, preferred the standard type cookies, compared with soft type cookies. It is found that it was important for the texture of cookies to have a moderate hardness, that is, they are not too soft.
書誌情報 岐阜市立女子短期大学研究紀要
en : Bulletin of Gifu City Women's College

巻 56, p. 47-51, 発行日 2006
出版者
出版者 岐阜市立女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09163174
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10208264
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 110006840561
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Ver.1 2023-05-15 08:16:59.922168
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