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  1. 岐阜市立女子短期大学研究紀要
  2. 第74輯

学生の調理経験による西洋料理の習得度 ―調理経験と調理実習の料理担当の有無による検討―

https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/2000138
https://gifu-cwc.repo.nii.ac.jp/records/2000138
d2db301c-5574-4b03-9f34-e9006e373363
名前 / ファイル ライセンス アクション
〇岐阜市立女子短期大学研究紀要最終提出(修正) 堀光代.pdf 〇岐阜市立女子短期大学研究紀要最終提出(修正) 堀光代.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2024-12-01
タイトル
タイトル 学生の調理経験による西洋料理の習得度 ―調理経験と調理実習の料理担当の有無による検討―
言語 ja
タイトル
タイトル Skills in cooking western cuisine that college students acquired through cooking classes: Differences resulting from previous cooking experience and assignment of dishes in cooking classes
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 調理実習
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 短期大学
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 アンケート調査
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 習得度
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 堀 光代

× 堀 光代

ja 堀 光代

Search repository
須永 麻友

× 須永 麻友

ja 須永 麻友

Search repository
平島 円

× 平島 円

ja 平島 円

Search repository
著者(英)
姓名 HORI Mitsuyo
言語 en
姓名 SUNAGA Mayu
言語 en
姓名 HIRASHIMA Madoka
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We conducted a questionnaire survey on the skills in cooking western cuisine of 430 students who enrolled in a dietitian training course at a women’s college between the 2013 and 2019 academic years. Students were asked about 17 different western dishes they practiced cooking in class. Not many of the students had experience in cooking these dishes before taking the class. For 16 of the dishes, the cooking confidence of students assigned to cook a specific dish was higher than that of students who were not assigned that dish (p < 0.05). With five dishes, students who had previous experience in cooking the dish and were also assigned that dish in class gained a higher cooking confidence than students who only had previous experience (p < 0.05). For all 17 dishes, students who did not have previous experience but were assigned to cook a certain dish in class acquired higher skills than students who did not have previous experience and did not fully participate in cooking that dish in class (p < 0.05). The results showed that cooking experience affected students’ acquisition of cooking skills. It is considered that students who were not assigned to cook a specific dish need to take an opportunity to cook that dish after classes.
言語 en
bibliographic_information ja : 岐阜市立女子短期大学研究紀要
en : Bulletin of Gifu City Women's College

巻 74, p. 17-23, ページ数 7
出版者
出版者 岐阜市立女子短期大学
言語 ja
item_10002_source_id_9
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0916-3174
item_10002_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10208264
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Ver.1 2024-12-19 03:02:10.192328
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