WEKO3
アイテム
市販おにぎりの栄養表示と食品添加物実態調査(2)
https://doi.org/10.24516/00000147
https://doi.org/10.24516/0000014740424ced-594a-4268-890d-0b34d21ce922
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
Survey_Hori (750.2 kB)
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2019-07-05 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 市販おにぎりの栄養表示と食品添加物実態調査(2) | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Survey on nutrients and food additive labeled on commercially sold rice balls(2) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | コンビニエンスストア | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | おにぎり | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 栄養表示 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食品添加物 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.24516/00000147 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
堀, 光代
× 堀, 光代× Hori, Mitsuyo |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Continuing from our previous study, we conducted another survey on the nutrients and food additives indicated on the labels of eight varieties of commercially prepared rice balls sold at convenience stores. Nutrient information on the labels included calorie amounts, protein, fat, carbohydrate, and sodium chloride equivalent, which had respective nutritional values of 176-228 kcal, 2.7-6.7 g, 0.9-6.0 g, 35.2-43.9 g, and 0.9-1.9g. An average of 6.3 kinds of food additives were found to be used, among which seasonings such as pH adjusters (87.5%) and amino acids (71.9%) were frequently seen on the label. | |||||
書誌情報 |
岐阜市立女子短期大学研究紀要 en : Bulletin of Gifu City Women's College 巻 68, p. 33-38, 発行日 2018 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 岐阜市立女子短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 09163174 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10208264 |